POSTUP:
Po dôkladnom vyčistení bazéna a jeho prvom napustení, ošetrite vodu prípravkom Chlór Šok.
Po 1-2 dňoch, skontrolujte pH vody v bazéne testovacími pásikmi a pomocou prípravku pH MÍNUS/PLUS ho upravte na optimálnu hodnotu kyslosti 7,2-7,6. Udržiavanie optimálnej hodnoty pH v bazéne je veľmi dôležité, nakoľko prípravky určené na údržbu bazéna najlepšie fungujú práve pri hodnotách 7,2-7,6. (pH vody sa môže meniť napr. po daždi, pri dopúšťaní vody do bazéna atď....).
Testovacími pásikmi skontrolujte hladinu chlóru v bazéne. Tá by sa mala pohybovať v rozmedzí 0,3-0,5 mg/l
Na stabilizáciu hladiny chlóru sa odporúča na začiatku sezóny a v prípade, že sa dopúšťa nová voda do bazéna použiť CHLÓR STABIL, ktorý na seba viaže uvoľnený chlór a tým predlžuje jeho účinnosť a eliminuje chlórový zápach.
Na pravidelné udržiavanie bazénovej vody sú určené MULTIPLEX TABLETY 4v1, ktoré sa vložia priamo do skimmera (tablety sú koncentrované, neodporúča sa ich hádzať priamo do bazéna). Tablety sa postarajú o bazénovú vodu po dobu 5-7 dní. Prípravok obsahuje chlór na dezinfekciu vody, algicid proti vodným riasam, vločkovač proti zakalenej vode, stabilizátor pH a zložku, ktorá zabraňuje vzniku vápenatých usadenín. Najväčší účinok má pri pH 7,2-7,6, preto ho nezabudnite pravidelne kontrolovať.
TIPY A TRIKY:
Pri vyššej teplote vody sa účinnosť prípravkov skracuje. Pokiaľ je teplota vody nad 25°C, odporúčame použiť vyššie množstvo MULTIPLEX TABLIET.
Pravidelne kontrolujte hodnotu pH a chlóru vody.
Pozorne si prečítajte dávkovanie ošetrujúcich prípravkov, ktoré je uvedené na každom produkte.
Všetky ošetrenia vody vykonávajte pri zapnutej filtrácií.
Pokiaľ máte problémy s bazénovou vodou, prečítajte si článok, ktorý sa tejto problematike venuje TU.
Informáciu o nebezpečenstve látky / zmesi nájdete v oddiele 2 v karte bezpečnostných údajov.
Informáciu o poskytnutí prvej pomoci v prípade nehody nájdete v oddiele 1 v karte bezpečnostných údajov.
Biocídne prípravky používajte bezpečne. Pred použitím si vždy prečítajte údaje na etikete a informácie o výrobku.